Jelenlegi hely

Üdvözöljük weboldalunkon!

Nyomtatóbarát változatPDF version \"\"

Első lépésként ismerje meg a Safer Internet Program-ot és a magyarországi programban résztvevő Projekt Partenerek-et.
Oldalunkon további hasznos információkat és tippeket talál a biztonságosabb internethasználatról.

2009-2010.jpg

A Safer Internet Program célja az Európai Unió által követett megközelítéssel összhangban, az internet és az új online technológiák használatának - különösen a gyermekek számára való biztonságosabbá tétele, és a jogellenes, valamint a végfelhasználó által nem igényelt tartalom elleni küzdelem hatékonyságának a biztosítása.

Felvilágosítás Magyarországon:
Mivel a rohamosan fejlődő technológia mellett a legnagyobb problémát a tudás szinten tartása, vagy a nem tudás okozza, ezért 2009. szeptemberétől elindult egy oktatási, tudatosság növelő folyamat, aminek keretében gyerekek, felnőttek és tanárok felvilágosítása, oktatása történik a mai napig is. Szakképzett oktatók tartanak előadást a biztonságos internet-használatról az ország egész területén, természetesen, ahová meghívást kapnak. Ezek az előadások, workshopok teljesen ingyenesek.

Sajnálatos módon a technológiai védelmek nagyobb publicitást kapnak, mint a felvilágosító előadások, pedig megfelelő tudás hiányában, nincs az a védelmi rendszer, ami meg tudna védeni bennünket az online világban leselkedő veszélyektől. Nem minden internetre csatlakoztatott eszköz rendelkezik védelemmel, vagy ha igen, akkor a legtöbb esetben ezek különbözőek. Azonban a megszerzett tudás birtokában, mindenki biztonságosabban és tudatosan! kalandozhat az interneten.

Prezentációk:
A felvilágosító, oktató előadások alapja egy diasorozat, amely az alapismeretektől (átismétlésük nem haszontalan!) kezdődően mutatja be az internetet és annak veszélyeit. A prezentáció három különböző korcsoportra tagolódik, gyermek (7-12 év), tinédzser (13-18 év) és felnőtt. Mind három prezentáció tartalma és terjedelme eltérő, de a főbb irányvonalak közösek. A prezentációkhoz videó bejátszások is tartoznak, melyek hol viccesek, hol megdöbbentőek.
Érintett témák a prezentációkban: informatikai higiénia, levelezés, spam, böngészés, letöltés, chat, fényképek, közösségi hálózatok, idegenek a neten, online játékok, mobil kommunikáció.

A Safer Internet Project-ben résztvevő trénereink a bejelentkezést követően tudnak hozzáférni az oktatási anyagokhoz és hozzájuk kapcsolódó média tartalmakhoz.

 

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.