Jelenlegi hely

Ezüstkorúaknak

Nyomtatóbarát változatPDF version \"\"

seniors_online.jpg

 • Telepítsen a gépére biztonsági szoftvereket - vírusirtó, tűzfal, kémprogramkereső - és rendszeresen frissítse azokat. Ha nem boldogul egyedül, kérje meg családtagjait, hogy segítsenek a programok kiválasztásában és feltelepítésében. Ragaszkodjon hozzá, hogy mutassák meg és magyarázzák el a programok beállítási lehetőségeit.

 • Használjon erős jelszavakat; szám, kisbetű, nagybetű és egyéb karakter (pl.: _!+[) kombinációi. Minden internetes tevékenységhez ( e-mail, chat, vásárlás, regisztráció, letöltés, stb. ) használjon eltérő azonosítót és jelszót.

 • Használja a „Kedvencek”, vagy „Könyvjelzők” mappát, a gyakran látogatott weboldalak eltárolásához. Így egyetlen kattintással a kívánt weboldalra juthat.

 • Soha ne bízzon meg olyan linkben, amit ismeretlen személytől kapott. A linkre kattintva, a megjelenő weboldal látszólag, ugyanúgy néz ki, mint pl. az Ön bankja, azonban mégsem az. A linkre kattintás helyett, használja a böngésző keresőjét az igazi weboldal megtalálásához.

 • Soha ne bízzon meg olyan e-mailben, amely a személyes vagy banki adatokat kér Öntől. Ne feledje, semelyik bank, vagy szolgáltató, cég nem küld adategyeztető e-mailt, melyben meg kell adni újra helyesen a személyes adatait, vagy érvényesíteni kell a személyazonosságát, esetleg újra meg kell adnia a jelszavát, PIN kódját, stb.

 • Soha ne válaszoljon, vagy nyisson meg olyan e-mailt, amelynek az ajánlata túl szép, hogy igaz legyen, kivéve, ha olyan cégtől jött, akit Ön jól ismer és megbízik benne. A becsapós e-mailek gyakran sürgető hangvételűek, hogy ne maradjon idő a gondolkodásra, kikényszerítse az azonnali döntést.
  Ilyen pl.:

  ...ez az utolsó ajánlat, rendelje meg most...

  ...ha rövid időn belül nem válaszol, töröljük a regisztrációját...


 • Ne bízzon meg olyan személyben, aki Öntől kér segítséget banki tranzakcióhoz, s ehhez az Ön bankszámlaszámára van szüksége, hogy megjutalmazza Önt a segítségért, egy nagyobb összeggel.

 • Soha ne gondolja azt, hogy ismeretlen személy Önnek pénzt fog adni!

 • Ne feledje, ha Ön sosem lottózott online, akkor, sosem nyerhet online!

 • Ne higgye el, hogy igazán gazdag és híres emberek pénzügyileg segíteni akarnak Önnek, s ehhez szükségük van az Ön címére, telefonszámára, banki adataira.

 • Jegyezze meg, az interneten nem mindenki az, akinek mutatja magát! Legyen óvatos az online randikkal. Partnerét, mindig ellenőrizze le, vagy kérje ki családtagjai, ismerősei véleményét.

 

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.