Jelenlegi hely

szoftver

Hogyan kerüljük el, hogy a gépünk tele legyen szeméttel?

A kevésbé tapasztalt vagy óvatos felhasználókra rengeteg veszély leselkedik. Ezeknek egy részétől még a legjobb végpontvédelmi rendszerek sem képesek megmenteni minket, ezért érdemes egy kitekintést tenni azokra a veszedelmes elemekre, amelyekre jobb, ha figyelünk a letöltések során.

\"\"

Szabad Szoftver Konferencia 2013

Az FSF.hu Alapítvány örömmel jelenti be, hogy hamarosan ismét megrendezi a Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás elnevezésű rendezvényt. Az eseményre ezúttal a nyár elején, 2013. június 8-án kerül sor Budapesten, az Óbudai Egyetemen (III. kerület, Bécsi út 96/B).

\"\"

Haladék a Tisztaszoftver programnak

Az NFM megállapodott a Microsofttal és a nyílt forrású megoldások forgalmazóival is. A felsőoktatás mostantól nem kap államilag finanszírozott szoftvereket.

\"\"

Nyílt forráskódú dokumentumformátumok a közigazgatásban

Döntés született a szabványos dokumentumformátumok kötelező használatáról. Az Office-t ugyan nem száműzik, de az új beszerzéseknél már csak nyomós indokkal lehet választani.

\"\"

Ubuntu a 2012-es érettségin

A Magyar Ubuntu Közösség és az FSF.hu Alapítvány örömmel jelenti be, hogy hivatalosan is felkerült az Ubuntu 11.04 Érettségi Remix az Oktatási Hivatal által kiadott, informatika érettségi vizsgán használható szoftverek listájára. Ez azt jelenti, hogy a 2012 májusi érettségi vizsgákon választható szoftver lett az Ubuntu érettségi változata.

Az alábbi hír nem friss (2011.11.15.), de szorosan kapcsolódik a Tiszta szoftver helyett tiszta szívás c. cikkünkhöz.

\"\"

Tiszta szoftver helyett tiszta szívás

Nagyjából 450 ezer számítógépen válhat jogellenessé 2012 márciusától a Microsoft-termékek használata a kormány döntése nyomán – a kabinet ugyanis nem ad pénzt a tíz év óta használt szoftverek bérlésére, ehelyett azt tanácsolja az iskoláknak, hogy két hónap alatt cseréljék le a bejáratott szoftvereket, és használjanak open source rendszereket.

\"\"

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.