Jelenlegi hely

személyes adatok

Megállíthatatlanul terjednek a mobil károkozók

Megállíthatatlanul terjednek azon kártékony programok, amelyek az Android alapú okostelefonokat és táblagépeket állítják célkeresztbe.

\"\"

OTP-sek pénzére utaznak az adathalászok

E-mailben próbálkoznak az OTP ügyfeleinél az adathalászok az adatok kinyerésével. A bank soha nem küld levelet.

Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg adatokat kicsalni az ügyfelektől – közölte a pénzintézet. Az OTP Bank felhívta ügyfelei figyelmét, hogy a levelet nem a bank küldte, ugyanakkor leszögezte: a visszaélési kísérlet kapcsán már megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

\"\"

A Google már felkészült a halálunkra

A Google egy csütörtökön bejelentett új fejlesztése lehetővé teszi, hogy halálunk után töröltessük magunkat a szolgáltatásról. Természetesen nem arról van szó, hogy a keresőóriás túlvilági ügyfélszolgálatot épített volna ki (hiszen nyilvánvalóan ez még evilágon is alig sikerül neki), hanem egy automatikus törlési mechanizmusról, amely akkor lép életbe, ha egy előre meghatározott ideig semmilyen aktivitást sem észlel a cég az általunk létrehozott fiókokon.

\"\"

Védtelen okostelefonok

A felhasználók számára minden korábbinál fontosabbá váltak a mobil eszközök, ennek ellenére csak néhányan gondoskodnak arról, hogy a készülékeken tárolt adatok biztonságban legyenek.

\"\"

Gyenge a SZÉP Kártyák biztonsága

A BalaBit szakemberei szerint a pihenőkártyákkal történő fizetés biztonsági protokollja messze nem közelíti meg a bankkártyákét.

\"\"

Startol az új adatvédelmi hatóság

A január elsejével felálló Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság mind a személyi adatok védelme, mind a közérdekű adatok nyilvánosságra hozásának területén szabályozottabb eljárásban, bővebb jogkörökkel működik majd, mint az adatvédelmi biztos intézménye - mondta Péterfalvi Attila, az új hatóság elnöke.

\"\"

BROAD project videók

\"\"

A filmek az Eötvös Károly Intézet megbízásából készültek 2010-ben.
A sorozat filmjei arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy napjaink „kukkoló társadalmában milyen könnyen és észrevétlenül csúszhat ki kezünkből magánéletünk irányítása.
Megtekíntés itt.

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.