Jelenlegi hely

okostelefon

Védtelen okostelefonok

A felhasználók számára minden korábbinál fontosabbá váltak a mobil eszközök, ennek ellenére csak néhányan gondoskodnak arról, hogy a készülékeken tárolt adatok biztonságban legyenek.

\"\"

Katonai fejlesztésű mobilkártevő

Az okostelefon kameráját használatba vevő, a lakást feltérképező kártevőt fejlesztett az amerikai haditengerészet kutatással és fejlesztéssel foglalkozó laboratóriuma. A rosszindulatú alkalmazás 3D-s térképet szolgáltat a támadónak - adta hírül a Technology Review technológiai szaklap.

\"\"

Bankkártya helyett NFC?

A közeljövőben a pénzügyi tranzakcióink is mobilizálódnak, így a bankkártyás fizetési mód idővel eltűnhet a piacról, helyét az NFC technológia válthatja fel.

\"\"

Lábakélt okostelefon esete

A Symantec kutatói egy igen érdekes, provokatív, a biztonsági módszerek szükségességére rámutatni kívánó kísérletet folytattak le a közelmúltban, melyben arra keresetek gyakorlati bizonyítékokat, hogy vajon mi történik azokkal az elveszített okostelefonokkal, amelyek érzékeny céges adatokat is tartalmaznak.

\"\"

Facebookon keresztül fertőződnek az okostelefonok

Egyre több biztonsági cég ért egyet abban, hogy az Android alapú készülékek a Facebookon keresztül válhatnak a legnagyobb valószínűséggel kiszolgáltatottá a különféle fenyegetettségekkel szemben.

\"\"

Okostelefonok és a becsapott felhasználó

\"\"

Az okostelefon-tulajdonosok, ne lepődjenek meg, ha telefonszámlájukon több tízezres, vagy esetleg százezres nagyságrendű összeg szerepel.

Megeshet, hogy a tulajdonos tudta és hozzájárulása nélkül a telefonhoz szorosan kapcsolódó internet előfizetés automatikus aktiválódik. Ezáltal a folyamatosan frissülő alkalmazások és e-mailek miatt, a telefonszámla végösszege, igen magasra emelkedhet. Ez főleg akkor terhelheti meg a pénztárcánkat jelentősen, ha készülékünket külföldön is használtuk.

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.