Jelenlegi hely

mobil

Nem gyermekbarátok a mobil alkalmazások

A fiataloknak szóló mobil programok közel sem nevezhetők gyerekbarátnak, számos fejlesztőnek és tartalomszolgáltatónak kell még továbbfejlődnie. Erre mutatott rá legújabb vizsgálatában a Német Fogyasztóvédelmi Központok Szövetsége (VZBV).

\"\"

Megállíthatatlanul terjednek a mobil károkozók

Megállíthatatlanul terjednek azon kártékony programok, amelyek az Android alapú okostelefonokat és táblagépeket állítják célkeresztbe.

\"\"

Figyeli a Facebook, hogy milyen alkalmazásokat futtatunk a mobilunkon

A Facebook a napokban a Home kiadásával együtt frissítette hagyományos Android-alkalmazását is, amit azóta vélhetően a csak utóbbit futtató felhasználók legtöbbje is letöltött már. Szemfüles júzerek azonban észrevették, hogy az új Facebook kliens egy korábbi verziói által nem igényelt jogosultságot is kér - és telepítésekor meg is kap - a felhasználótól, ami lehetővé teszi számára a készüléken futtatott programokról történő információk gyűjtését.

\"\"

Hogyan térítsünk el repülőgépet mobiltelefonnal?

Egy német biztonsági szakember nagy visszhangot kiváltó előadásban mutatta be, hogy milyen sérülékenyek a repülők rendszerei.

\"\"

Túl óvatlanok még a magyar mobiltelefon-felhasználók

Bár a rosszindulatú informatikai támadások ma már mindennapos kockázatot jelentenek, a mobiltelefon használók jelentős része még nem készült fel ezekre a veszélyekre - derül ki a Telenor idén márciusban végzett gyorsfelméréséből.

\"\"

Sextingelő 8 éves

Pucér képeket készített magáról, és azt küldözgette az osztálytársainak egy mindössze 8 éves kislány.

\"\"

A nagy Google Play Store tisztogatás

A Google február hónapban igen magas számú alkalmazást, közel 60.000-et törölt a Google Play Store-ból, tette közzé a TechCrunch. Google hivatalosan nem erősítette meg az értesülést, az oldal egy olyan alkalmazásfejlesztő vállalatra hivatkozik forrásként, akinek rálátása van az ilyen változásokra.

\"\"

Katonai fejlesztésű mobilkártevő

Az okostelefon kameráját használatba vevő, a lakást feltérképező kártevőt fejlesztett az amerikai haditengerészet kutatással és fejlesztéssel foglalkozó laboratóriuma. A rosszindulatú alkalmazás 3D-s térképet szolgáltat a támadónak - adta hírül a Technology Review technológiai szaklap.

\"\"

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.