Jelenlegi hely

microsoft

A Gears of War 3 hatására ölte meg barátját egy gyerek

Mióta léteznek játékok tart a káros-nem káros vita a hatóságok és a fejlesztők között.

Ma pedig egy újabb sajnálatos eset történt, ezúttal Skóciában. Egy 14 éves fiú a vád szerint elvágta 13 éves barátjának a torkát, akit egyébként egy online Gears of War 3 játék kapcsán ismert meg. "A jelentést készítő tiszt véleménye szerint az erőszakos játék okozhatta ezt az egész szörnyűséget" - áll a Daily Mail mai tudósításában.

\"\"

Megszűnt a Hotmail

A Microsoft bejelentette, hogy végeztek a fiókok migrálásával, mától teljesen átveszi a régi levelező helyét az Outlook.com.

\"\"

Az Android egy piacot kifosztó trójai ló?

Újabb meglehetősen humoros esemény bontakozott ki az Európai Bizottság berkein belül, ugyanis a többek közt Microsoftot, Nokiát és Oracle-t tömörítő Fairsearch Europe névre hallgató csoport formális panaszt nyújtott be a Google mobilos operációs rendszerének piacbomlasztó hatása miatt.

\"\"

Haladék a Tisztaszoftver programnak

Az NFM megállapodott a Microsofttal és a nyílt forrású megoldások forgalmazóival is. A felsőoktatás mostantól nem kap államilag finanszírozott szoftvereket.

\"\"

Nyílt forráskódú dokumentumformátumok a közigazgatásban

Döntés született a szabványos dokumentumformátumok kötelező használatáról. Az Office-t ugyan nem száműzik, de az új beszerzéseknél már csak nyomós indokkal lehet választani.

\"\"

Tiszta szoftver helyett tiszta szívás

Nagyjából 450 ezer számítógépen válhat jogellenessé 2012 márciusától a Microsoft-termékek használata a kormány döntése nyomán – a kabinet ugyanis nem ad pénzt a tíz év óta használt szoftverek bérlésére, ehelyett azt tanácsolja az iskoláknak, hogy két hónap alatt cseréljék le a bejáratott szoftvereket, és használjanak open source rendszereket.

\"\"

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.