Jelenlegi hely

informatika

Munkára hackerek!

A magyar IT-biztonsági startup, a Tresorit, annyira bízik felhőalapú tároló és megosztó szolgáltatásában, hogy 10 000 dolláros pénzdíjat ajánlott fel annak a hackernek, aki megszerez egy „trezorba” rejtett kódot.

\"\"

Túl óvatlanok még a magyar mobiltelefon-felhasználók

Bár a rosszindulatú informatikai támadások ma már mindennapos kockázatot jelentenek, a mobiltelefon használók jelentős része még nem készült fel ezekre a veszélyekre - derül ki a Telenor idén márciusban végzett gyorsfelméréséből.

\"\"

Magyarország versenyképes az információbiztonság terén

Biztonságos informatikai rendszer nincs, a világ összes rendszere feltörhető, ez csak idő kérdése, ezért az adatvédelemnek lépést kell tartani a fejlesztésekkel - hangsúlyozza a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) elnöke, aki interjújában arról is beszélt, hogy az információbiztonság területén ma Magyarországon olyan versenyképes tudás van, amellyel Európában élen járhat.

\"\"

Haladék a Tisztaszoftver programnak

Az NFM megállapodott a Microsofttal és a nyílt forrású megoldások forgalmazóival is. A felsőoktatás mostantól nem kap államilag finanszírozott szoftvereket.

\"\"

Tiszta szoftver helyett tiszta szívás

Nagyjából 450 ezer számítógépen válhat jogellenessé 2012 márciusától a Microsoft-termékek használata a kormány döntése nyomán – a kabinet ugyanis nem ad pénzt a tíz év óta használt szoftverek bérlésére, ehelyett azt tanácsolja az iskoláknak, hogy két hónap alatt cseréljék le a bejáratott szoftvereket, és használjanak open source rendszereket.

\"\"

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.