Jelenlegi hely

gyerekek

Nem gyerekjáték a facebookozás

A 13 év alatti magyar gyermekek egynegyede jelen van a Facebookon annak ellenére, hogy a közösségépítő szabályai szerint nem lehetne ilyen fiatalon regisztrálni. Mindez családbiztonsági kérdéseket is felvet.

\"\"

Internethasználatot oktató segédanyag készült kisiskolásoknak

A MediaSmart Hungary szakmai vezetésével és a Telenor szakmai együttműködésével elkészült a Digitális világ című oktatási segédanyag, amely a 9-11 éves korosztály nyelvén mutatja be az internet sajátosságait és készíti fel a kisiskolásokat annak tudatos használatára, helyes értelmezésére. A tizennégy fejezetből álló anyag két, mobilkommunikációval foglalkozó leckéjét az operátor szakemberei dolgozták ki.

\"\"

Egyre gyakoribb az online bántalmazás

Josh Unsworth (15), Amanda Todd (15), Ryan Halligan (13), Tyler Clementi (18) – négy név, akik az online bántalmazás (cyberbullying) áldozataivá válva, saját kezükkel vetettek véget életüknek. Társaik, felhasználva az elektronikus kommunikáció és a közösségi oldalak felületeit, megszégyenítették és társadalmilag ellehetetlenítették őket.

\"\"

Sextingelő 8 éves

Pucér képeket készített magáról, és azt küldözgette az osztálytársainak egy mindössze 8 éves kislány.

\"\"

Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra

\"\"

Nemzetközi Konferencia
„Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra”
2012. szeptember 25-26.

Magyar Tudományos Akadémia
(Budapest V., Széchenyi István tér 9.)

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Plus” program támogatásával második alkalommal rendez nemzetközi konferenciát Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.
A konferencia témája az internet hatása a gyerekekre, fiatalokra. Az előadások plenáris ülésen, illetve a következő szekciókban hangzanak el:

Óriáscégek a gyerekek internetes biztonságáért

28 vezető vállalat vezérigazgatói azzal a céllal fogtak össze, hogy jobbá és biztonságosabbá tegyék az internetet a gyerekek számára.

\"\"

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.