Jelenlegi hely

facebook

Hogyan védekezhetünk a Facebook új keresője ellen?

A legelső kérdése persze az, hogy egyáltalán akarunk-e védekezni ellene? Ez attól függ, hogy mire és hogyan használjuk a közösségi oldalt.

\"\"

Nem gyerekjáték a facebookozás

A 13 év alatti magyar gyermekek egynegyede jelen van a Facebookon annak ellenére, hogy a közösségépítő szabályai szerint nem lehetne ilyen fiatalon regisztrálni. Mindez családbiztonsági kérdéseket is felvet.

\"\"

Világszerte terjednek a hamis közösségi oldalak

Az adathalászok minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a gyanútlan felhasználók azonosítóit megszerezzék. Közülük sokan drasztikus módszerekkel, különféle hamis közösségi oldalakkal cserkészik be áldozataikat. Erre vonatkozóan mutat be a Norton két friss példát, amelyekhez hasonlókra a közeljövőben a magyar felhasználóknak is fel kell készülniük.

\"\"

Nyomozás indulhat a Facebook ellen egy olasz kislány öngyilkossága ügyében

\"\"

Egy olasz államügyész nyomozást kezdeményezett annak ügyében, hogy a Facebook miként engedhette olyan sértő és zaklató bejegyzések közzétételét, amelyek miatt egy 14 esztendős olasz lány öngyilkosságot követett el.

Minden lájkunkkal egyre többet árulunk el a neten saját magunkról

Egyre fejlettebb eszközöket bocsát a hirdetők rendelkezésére a Facebook ahhoz, hogy pontosan meg tudják határozni, mely felhasználói csoportok számára érdemes bizonyos reklámokat megjelentetni.

Ebben a facebookozók is segítenek, hiszen minden lájkkal, megosztással többet és többet árulnak el magukról.

A facebookozók számára jogos elvárás, hogy a közösségi oldal informálja őket a lehetőségeikről, így eldönthessék, milyen mennyiségű információt tesznek publikussá.

\"\"

Graph Search: 13 millió védtelen Facebook-felhasználó

A Facebook most készíti elő új integrált keresőszolgáltatása, a Graph Search széles körű bevezetését. Szakemberek szerint a megoldás komolyan veszélyeztetheti érzékeny adataink biztonságát.

\"\"

Figyeli a Facebook, hogy milyen alkalmazásokat futtatunk a mobilunkon

A Facebook a napokban a Home kiadásával együtt frissítette hagyományos Android-alkalmazását is, amit azóta vélhetően a csak utóbbit futtató felhasználók legtöbbje is letöltött már. Szemfüles júzerek azonban észrevették, hogy az új Facebook kliens egy korábbi verziói által nem igényelt jogosultságot is kér - és telepítésekor meg is kap - a felhasználótól, ami lehetővé teszi számára a készüléken futtatott programokról történő információk gyűjtését.

\"\"

Facebookon csábította el gyilkosa a tinilányt

\"\"

Brutális kegyetlenséggel végzett a hallássérült D. Dominikával (†16) a szigetszentmiklósi gyilkos, aki a legnagyobb közösségi portálon, a Facebookon szúrta ki áldozatát, leveleztek, majd szerdán az egyik élelmiszer-üzletlánc szigethalmi boltja elé hívta randevúra.

Azt nem tudni, hogy a lány végül is miért engedett a hívó szónak, hiszen eddig nem merült fel olyan adat, hogy korábbról ismerte volna személyesen is a későbbi gyilkosát. Mindenesetre létrejött a találkozó és néhány perc múlva sétálva elindultak együtt Lakihegy irányába.

A Facebook-túladagolás tünetei

Van olyan érzésed, hogy túlzásba viszed a közösségi média használatát? Itt megtudhatod, mi az ábra. Kényszerítő-e a „Stay Connected” állapot? Az állandó kapcsolat ismerőseinkkel, barátainkkal, családtagjainkkal kellemes, hasznos, segít a szocializálódásban, de biztos nem okozott függőséget? Végezz önvizsgálatot!

Íme néhány dolog, amelyek egyértelműen jelzik, hogy a rabja lettél, és túladagolod magadnak a szociális médiát (amit sokan a Facebookkal azonosítanak).

\"\"

Oldalak

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.