Jelenlegi hely

cyberbullying

Nyomozás indulhat a Facebook ellen egy olasz kislány öngyilkossága ügyében

\"\"

Egy olasz államügyész nyomozást kezdeményezett annak ügyében, hogy a Facebook miként engedhette olyan sértő és zaklató bejegyzések közzétételét, amelyek miatt egy 14 esztendős olasz lány öngyilkosságot követett el.

Öngyilkos lett a diáklány

\"\"

Egy kanadai tinédzser lány felakasztotta magát, miután állítólag az ő csoportosan elkövetett megerőszakolásáról készült képek kezdtek terjedni a dartmouth-i iskolájában. A 17 éves Rehtaeh Parsons holttestére édesanyja talált rá a fürdőszobában. Az incidensről készült képen állítólag egy fiú is látható, amint mosolyogva, hüvelykujját felemelve pózol.

Egyre gyakoribb az online bántalmazás

Josh Unsworth (15), Amanda Todd (15), Ryan Halligan (13), Tyler Clementi (18) – négy név, akik az online bántalmazás (cyberbullying) áldozataivá válva, saját kezükkel vetettek véget életüknek. Társaik, felhasználva az elektronikus kommunikáció és a közösségi oldalak felületeit, megszégyenítették és társadalmilag ellehetetlenítették őket.

\"\"

Cyberbullying konferencia

A KommON BME Kommunikációs Szakkollégium „Van képed hozzá?!” címmel konferenciát rendez - Magyarországon első ízben - az online bántalmazás (cyberbullying) témakörben.

\"\"

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.