Jelenlegi hely

csalás

Világszerte terjednek a hamis közösségi oldalak

Az adathalászok minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a gyanútlan felhasználók azonosítóit megszerezzék. Közülük sokan drasztikus módszerekkel, különféle hamis közösségi oldalakkal cserkészik be áldozataikat. Erre vonatkozóan mutat be a Norton két friss példát, amelyekhez hasonlókra a közeljövőben a magyar felhasználóknak is fel kell készülniük.

\"\"

Visszaélnek a bostoni robbantással a netes csalók

\"\"

A bostoni robbantásokról szóló álhírekkel próbálják megfertőzni a felhasználók számítógépét a kiberbűnözők. A terrorcselekmény utáni napokban kétszeresére nőtt a kéretlen levelek globális forgalma Az új spamek többsége - hamisan - a támadás részleteire fényt derítő felvételt ígérnek a felhasználóknak.

Több tucat embert csaptak be az interneten

Az országban több tucat embert csaptak be internetes csalók, összesen másfél millió forinttal károsítva meg az áldozatokat - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

\"\"

Nagyüzemi adatlopás a Facebook-on

A Ramnit trójai továbbra is teljes mellbedobással végzi adatlopással kapcsolatos tevékenységét: biztonsági kutatók a kártékony programhoz tartozó egyik vezérlőszerveren 45 ezer Facebook felhasználónévre és jelszóra akadtak.

\"\"

Veszélyes a Facebook.hu

Egy hódmezővásárhelyi cég 2006 májusában szerezte meg a Facebook.hu webcímet, amelyről ez idáig nem sokat lehetett hallani. Az oldal azonban immár aktív, és tapasztalatok szerint erősen megkérdőjeleződik a tulajdonos jóhiszeműsége.. Az oldalon keresztül könnyen kikerülhetnek a féltett adataink.

\"\"

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.