Jelenlegi hely

biztonság

Internet és biztonság előadási anyag

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülete a tudatosabb internethasználatért folytatott felvilágosító tevékenysége keretében elkészített egy előadási anyagot Internet és Biztonság címmel.

\"\"

Szűrt internet a diákoknak

Szeptember 1-től az összes magyarországi köznevelési intézményben és nyilvános könyvtárban szűrőprogramokkal kell biztosítani, hogy a kiskorú internethasználók ne találkozzanak olyan internetes tartalommal, ami "káros lehet lelki és értelmi fejlődésükre nézve". A rendelkezés több mint hatezer intézményt érint.

\"\"

Hogyan térítsünk el repülőgépet mobiltelefonnal?

Egy német biztonsági szakember nagy visszhangot kiváltó előadásban mutatta be, hogy milyen sérülékenyek a repülők rendszerei.

\"\"

Munkára hackerek!

A magyar IT-biztonsági startup, a Tresorit, annyira bízik felhőalapú tároló és megosztó szolgáltatásában, hogy 10 000 dolláros pénzdíjat ajánlott fel annak a hackernek, aki megszerez egy „trezorba” rejtett kódot.

\"\"

Séta közben meghackelnek

Az egyik legnevesebb hazai biztonsági találkozón ebben az évben is érdekfeszítő előadásokra ülhetnek be az érdeklődők.
Ezúttal is számos újonnan felfedezett biztonsági rés bemutatásával jelentkezik az idei Ethical Hacking konferencia. A május 9-én megrendezendő eseményen lesz többek közt célzott támadás iOS eszközök ellen, megvizsgálják a felhőalapú antivírus szolgáltatások biztonságosságát, illetve egy képzelt, de valóság inspirálta számítógépes incidens meglepő kivizsgálására is sor kerül.

\"\"

TESZT - Biztonságtudatos család

A SmartTest támogatásának köszönhetően "Biztonságtudatos család" tanúsítvány szerezhetünk, ami kiváló alkalmat teremt arra, hogy egy család - kicsik-nagyok együtt - felmérje, hogy mennyire felkészült napjaink internetes veszélyeivel szemben.

\"\"

Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Tanács

Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Tanács létrehozásáról döntött a kormány.

\"\"

Oldalak

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.