Jelenlegi hely

adatvédelem

Sokan tartanak a netes bankolás veszélyeitől

A felhasználók közel harmada nem érzi biztonságosnak az elektronikus fizetést és az online bankolást,
A webshopok, valamint az e-fizetési és banki rendszerek megkönnyítik a mindennapokat, hiszen egy kattintással fizethetjük be a számláinkat és indíthatunk pénzügyi tranzakciókat, mindezt sorban állás és időveszteség nélkül. A széles körben elterjedt okostelefonok és tabletek pedig még tovább szélesítik a lehetőségek körét.

\"\"

Graph Search: 13 millió védtelen Facebook-felhasználó

A Facebook most készíti elő új integrált keresőszolgáltatása, a Graph Search széles körű bevezetését. Szakemberek szerint a megoldás komolyan veszélyeztetheti érzékeny adataink biztonságát.

\"\"

Célkeresztben a kisebb cégek

A kisebb cégek egyre vonzóbbá válnak a kiberbűnözők szemében, ami ahhoz vezet, hogy mind több támadással kell szembenézniük.

\"\"

OTP-sek pénzére utaznak az adathalászok

E-mailben próbálkoznak az OTP ügyfeleinél az adathalászok az adatok kinyerésével. A bank soha nem küld levelet.

Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg adatokat kicsalni az ügyfelektől – közölte a pénzintézet. Az OTP Bank felhívta ügyfelei figyelmét, hogy a levelet nem a bank küldte, ugyanakkor leszögezte: a visszaélési kísérlet kapcsán már megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

\"\"

Figyeli a Facebook, hogy milyen alkalmazásokat futtatunk a mobilunkon

A Facebook a napokban a Home kiadásával együtt frissítette hagyományos Android-alkalmazását is, amit azóta vélhetően a csak utóbbit futtató felhasználók legtöbbje is letöltött már. Szemfüles júzerek azonban észrevették, hogy az új Facebook kliens egy korábbi verziói által nem igényelt jogosultságot is kér - és telepítésekor meg is kap - a felhasználótól, ami lehetővé teszi számára a készüléken futtatott programokról történő információk gyűjtését.

\"\"

Etikus hacker képzés

Etikus hackereket fognak kiképezni az Óbudai Egyetemen - közölte az intézmény.

\"\"

Védtelen okostelefonok

A felhasználók számára minden korábbinál fontosabbá váltak a mobil eszközök, ennek ellenére csak néhányan gondoskodnak arról, hogy a készülékeken tárolt adatok biztonságban legyenek.

\"\"

Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Tanács

Nemzeti Kiberbiztonsági Koordinációs Tanács létrehozásáról döntött a kormány.

\"\"

Védekezés a Facebook támadások ellen

Heti rendszerességgel olvashatunk különböző médiákban Facebook-os csalásokról, trükkökről. Szinte kimeríthetetlen a csalók tárháza, naponta új módszereket dolgoznak ki, de ezek mellett a régi jól bevált, szinte szakállasnak számító átverések is még mindig terjednek. Ünnepek, jeles események, tragédiák, esetleges hírességek halála, szexi videók, játékok, mind-mind régi, nyugdíjas korú csalás, mégis mindig akad, aki bedől ezeknek.

\"\"

Startol az új adatvédelmi hatóság

A január elsejével felálló Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság mind a személyi adatok védelme, mind a közérdekű adatok nyilvánosságra hozásának területén szabályozottabb eljárásban, bővebb jogkörökkel működik majd, mint az adatvédelmi biztos intézménye - mondta Péterfalvi Attila, az új hatóság elnöke.

\"\"

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! -Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc fetételeinek megfelelően felhasználható.
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.webidomar.hu.